lørdag 25. mai 2013

Graving og første lampekjøp


Her kommer litt flere bilder fra tomta. Ikke de mest inspirerende bildene kanskje. Men jeg har veldig lyst til å blogge hele prosessen fra vi begynte på tomta til den er helt ferdig. Det er gøy å kunne gå tilbake å se hvordan alt var.


Her er murene til huset borte.


Mye jord og sten, som skrevet over kanskje ikke de mest inspirerende bildene...


Fremsiden av hagen vår. Vi er litt usikre på hvordan vi skal legge det opp her fremme. Den skrår en del nedover. Så enten kan vi legge ut litt jord over alt slik at den blir litt jevnere. Eller så kan vi lage to platåer slik at i hvert fall den øverste delen vil bli en helt rett plen.


Et litt finere bilde av den nederste delen av hagen vår(den som ikke er klippet...)

Nå er det ikke lenge til hubsen begynner arbeidet på tomta for sommeren. Da blir det grunnmur og i august er planen at snekkerene skal begynne.

Jeg har forresten gjort første ordentlige interiørkjøp til huset. To lamper som skal henge i hallen på hver side av hoveddøren. De er 80 cm høye. Har ikke sett dem "live" enda, men tror de er knallfine. Håper de vil gjøre seg bra ved siden av dørene som er 250 cm høye. Det blir spennende å se!


De er så fiiiine!

Nå skal jeg ta fatt på litt pakking, neste lørdag er den store flyttedagen. Stor stas! Jeg nyter siste helgen vi bor i Grimstad. Det er slutt på 3 år her og det er jo litt trist. Men når vi har så mye spennende i møte så går det helt ok;-)

Ønsker dere en herlig lørdag!

7 kommentarer:

Anno 1924 sa...

Skjønner godt at det er litt vemodig å flytte fra huset dere bor i nå. Samtidig går dere spennende tider i møte med bygging av nytt hus!! Det blir gøy å følge med:) Moro å få se bilder fra tomta deres:)
Ha en fortsatt fin helg! Klem

Lithe sa...

Det er alltid litt vemodig å flytte. Uansett hva man skal videre. Men kjempespennende prosjekt med husbygging, du får nok mer enn nok å tenke på ;)
Flotte lykter, de blir nok et blikkfang i det nye huset :)

Anonym sa...

Hei fint om du kunne ha sakt noe om hvor du kjøper de forskjellige tingene du blogger om, veldig fiiiine lamper :-)

Anonym sa...

Er det ytterdøren som er 250? Vi ser etter en slik nemlig men ikke så lett å få tak i. Kari

Heims verden sa...

Hei anonym;)
Skal absolutt prøve å huske på å skrive ned hvor jeg har kjøpt ting. Disse lampene, de er til lyspære, ikke kubbelys(men tror du kan få begge deler) Jeg har kjøpt dem hos huset på landet. Lampene kommer fra a- grossisten og hvis du googler dem finner du katalogen deres på nett:-) Mye fint, tror de har forhandlere over hele landet. Har ikke fått dem hjem enda, men skal få lagt ut bilder av dem når jeg gjør det;)

Heims verden sa...

Hei Kari:-)

Ja, alle ytterdørene i 1. etasje skal være 250 cm høye, vi har 3 meter under taket. Så tror det blir veldig fint. Hoveddørene er noen små porter da;-) 180 brede og 250 høye.

Vi har kjøpt dem hos dørfabrikken vatnestrøm. De lager den størrelsen du vil ha. Nå står de enda ganske plastret inn, men de ser knallfine ut så vi er veldig godt fornøyde. Skikkelig ordentlige og fine dører. Man får dessverre ikke garanti mot at de kan slå seg når de er så høye, men satser på at det går bra.

Hvis du trykker på instagramkontoen min så kan du se et bilde av hoveddøren, den er plastret inn, men litt ser du alikevel:-)

Caroline Alpgard sa...

Vackra, kommer att passa jättefint tror jag! Du har mkt god smak!