fredag 30. mars 2012

DIY: Kritt/magnettavleHar lenge hatt planer om å lage en krittavle og magnettavle i ett. Jeg hadde egentlig planer om å bruke en ramme jeg malte for lenge siden. Den har jeg ikke her i leiligheten og den er ikke kjempe stor heller. Tenkte det kunne være greit med noe litt større. For ganske lenge siden gjorde jeg om noen vintage scrabble brikker jeg kjøpte på ebay til magnetbokstaver. Se her. Har hatt lyst til å få litt mer bruk ut av disse og nå har de endelig kommet opp på veggen.

Skriver hvordan jeg gjorde det om noen andre skulle få lyst til å lage en. Jeg kjøpte denne metallplaten fra Biltema. Den var ganske oljete og det er bare å finne frem white spirit og begynne å vaske. Hjelpes så svart tørkepapiret ble. Så skrubber du en god stund fremside og bakside. Etter dette finner du frem drillen selv eller sier kjære...Du driller et par hull i hvert hjørne. Det holdt med to i toppen. Eller så finnes det sikkert flere måter å henge den opp på. Etter dette tok jeg litt pussepapir og pusset flate som skulle males. (Dette høres kjedelig ut, men gikk fort og greit) Jeg kjøpte tavlemaling fra biltema(for sikkert ett år siden) og syntes den virker grei så langt. Den finner du her.


Hadde også kjøpt rullesett fra biltema. Det står på malingen at man skal bruke kost. Jeg syntes det var veldig greit med rullen, men ikke kjøp denne(!) Det ble masse småhår. Ikke så veldig farlig, men om du vil ha et perfekt resultat så gå for kost eller en rulle i skum.


Male, male, male!

Jeg tok først et strøk, ventet en time og så enda et. Hengte den opp på veggen et døgn senere.


TA-DA! Resultatet.Kjempe fornøyd med scrabblebokstavene. Syntes de gjorde seg bra mot den svarte tavlen.


Nå kan jeg få hengt opp litt kort, skrive ord både med bokstaver og kritt. Gøy!

Av alle de timene jeg har måttet tilbringe på Biltema med Hubby er jeg veldig glad for å si at jeg også har funnet noe fornuftig der. Takk Biltema og takk Hubby for hjelp og veiledning;)

Nå nærmer påskeferie seg og det blir så koselig. Håper det blir masse sosialt med venner og familie.

Ønsker dere en goood helg!

Silje

5 kommentarer:

Nennes sa...

Så kul!
Lagde tavle av litt søppel jeg, he,he...den som leter finner!
God påske :)

Anonym sa...

Så fin den ble!!
Klem

LilleLeo sa...

Så fin den ble! :D

Anonym sa...

Kjempefin!

Anonym sa...

Det lønner seg å vaske rullen i vann da den er ny og la den tørke .
Slik fjerner du rester etter produksjonen.