onsdag 17. oktober 2012

Cruise i middelhavet

Gleden var stor da svigermor og svigerfar meddelte at de ville invitere hele familien med på cruise, høsten 2012. Vi gikk og gledet oss i ett år og i begynnelsen av oktober reiste vi. Jeg hadde aldri vært på en cruisebåt i hele mitt liv og gledet meg veldig. Ikke bare skulle vi på et flytende hotell rundt i middelhavet. Men vi skulle få oppleve 3 land og 6 nye byer.

Først og fremst møt mr. Cruisebåt, eller er det kanskje Mrs. eller Ms? MSC Fantastia foretrekker hun nok. En fantastisk dame, eller båt, skip?...Se de små menneskene til høyre for båten(Ikke de smekre nederst på bildet). Det er mennesker som går ombord, ikke maur...


 (Nederst til høyre meg og min kjære svigerinne som sitter og plasker beina i vannet i Tunisia. En av de få negative tingene med å feriere med cruisebåt er at det blir dårlig med bading i sjøen.)

Om du vurdrer cruise må jeg bare si at ja, jeg anbefaler det. Vi var en familie med svigerforeldre på rundt 60, svigerinner og svigerbrødre fra 24 til 37(?) og noe små herlige tantebarn fra 1 til 3 1/2. Tror alle trivdes godt, de små ble nok litt lei av vandre rundt i byene og hadde kanskje ikke like mye glede av dette hele tiden?...Men så tror jeg alle badebassengene på badebåten som de kalte den trakk veldig opp. Men ellers så skal jeg nok la andre ta seg av om cruise er å anbefale for småbarnsfamilier;)


En av tingene som virkelig anbefales er balkong eller vindu ut mot sjøen. Jeg ville betalt en del ekstra for dette i forhold til innvendig lugar. Utrolig deilig å ha muligheten til å sitte der, ta seg litt luft, spesielt for de som blir sjøsyke. I tillegg så er det jo utrolig gøy å åpne gardinene når man våkner og se en ny by. 


Så var det litt opp og ned om man fikk landutsikt når man la inn til kai, sol på ettermiddagen mens man enda lå til kai og sol når man satte kursen for neste havn. Det anbefales i hvert fall. Om man velger en båt hvor det er mange balkonger så  tror jeg ikke prisen blir så gal på dem heller!
Jeg har ikke noen andre cruisebåter å sammenligne med, men denne var helt utrolig flott og ikke minst stor(!) Vi lærte vel egentlig ikke helt hvordan vi fant frem, men det gjorde egentlig ikke så veldig mye. En av de siste kveldene gikk vi litt for langt(noe som skjedde mer enn en gang) og plutselig var vi på en helt ny plass. Nei der hadde vi aldri vært før. ..Haugevis av barer og live musikk overalt på kveldene.


Man fikk virkelig cruisebåt stemningen som man har sett på filmer. Det at han ene begynte å spille "My heart will go on" ble jeg ikke kjempe glad for...hehe.


Viser litt flere bilder av båten mens jeg forteller litt mer. Mat var jo et kapittel for seg selv. Her hadde jeg ikke helt forstått hvordan ting fungerte før vi kom ombord. Jeg visste at det var flere restauranter. Vi ble tildelt en (veldig flott)restaurant som var vår, hvor vi hadde fast bord. Virket som de hadde fordelt alle på båten ut over to restauranter med sitt eget bord og om man ville kunne man gå i buffetrestauranten eller så var det 1 eller 2(?) andre man kunne betale litt ekstra for å gå i. Vi spiste i "vår" restaurant hver kveld og her var det ny meny hver dag med et utvalg av foretter, supper, hovedretter og desserter.


 Vi hadde 1. seating som var 19.00 i begynnelsen også ble det forandret til 18.30. Det var show nesten hver kveld og for oss så begynte showet litt over 21.00 og de som spiste etter oss, sikkert rundt 21.00, de så showet før middag. Veldig grei ordning dette. Man trenger aldri å stå i kø for å vente på bord. Bare å gå rett til bords og spise...og som vi spiste...litt for mye kanskje...


Den utrolig flotte trappen med krystaller

Angående antrekk så var jeg litt spent på dette ettersom jeg forstod på nettsiden så virket det strengt med smoking, dress og gallakjole. Litt vanskelig når det kom til pakking, men vi traff heldigvis ganskje greit og fikk heldigvis kjøpt inn litt finklær til hubby som er en dongri og hettegenser gutt. Det var tre kategorier galla, informal og casual. Jeg hadde egentlig sett for meg at folk ikke skulle ta dette så alvorlig. Men folk kledde og pyntet seg fint altså. Jeg syntes det var stas, det er jo ikke så ofte man får pynte seg her i Norge. Det var selvfølgelig noen som gikk i helt vanlige klær, men det var heller unntaket. Vi gikk for fine halvlange kjoler og gutte hadde dress under galla. Ble i hvert fall ikke utskudd vi. Var noen som gikk for lange finkjoler, men alle var i hvert fall pyntet. Så skikkelig flott ut på den fine båten. Informal kledde vi oss fint og casual helt vanlig! Gøy med litt forskjellige slike kvelder. Ikke mer enn to gallakvelder for de som får angst av slikt!


Herr og fru har pyntet seg og stilt seg opp i den flotte glitretrappen for anledningen. 

Ja, det må jeg kanskje nevne som tydeligvis er ganske vanlig på cruisebåter. Jeg hadde aldri hørt om det før. Det er flere fotografer rundt på båten. De har gjerne sin egen lille krok med bakgrunn, stoler eller lignede eller de går rundt på båten. Her kunne man ta bilde og dagen etterpå ble de printet ut og hengt opp på bildevegger ved fotobutikken slik at man kunne kjøpe om man ville.(Det flotte print) Vi prøvde oss på et familiebilde alle 15, men dette ble i all hast ganske mislykket. Men min svigerinne benyttet muligheten flere kvelder og fikk tatt nydelige bilde av sine små. Noen familiebilder tok de også så tror det ble et rimelig alternativ i forhold til studio. Gøy når man har muligheten i hvert fall.


 Casino var det og her var det fullt lov å røyke, ikke min favorittoppholdsplass på grunn av det. Får flashback til baren på Christian kvart!


 En av de mange barene, her var det stands fra butikkene. Smykker, klokker, klær og parfymer.


Rutinene med å gå i land var utrolig greie og effektive. Dette var den eneste dagen vi hadde tenkt oss ut ganske på den tiden når vi la til kai. Da var det myyye kø. Vi la som regel til i 08.00 tiden om morgenen og vi gikk vel i land rundt 10 halv 11. Da var det som regel ingen kø og man kunne bare gå rett ut. Man hadde alltid med seg nøkkelkortet som fungrte som bankkort om bord, billett og nøkkel til rommet. Her sjekket de kortet og bilde(som de tok når vi sjekket inn) før vi gikk av og når vi gikk på. Pass ble aldri sjekket og vi hadde det som regel ikke med, selv om vi strengt tatt kanskje egentlig skulle hatt det på oss. 


Som tidligere nevnt så var det show nesten hver kveld. Litt usikker på om det var 4 eller 5 show. Noe rundt der. Det var litt opp og ned, det beste var helt utrolig bra. Syntes generelt det var ganske gøy å se uansett. Det var mye dans og en del sang. I tillegg hadde de noen utrolig artister som man kunne funnet på sirkus. Slangemennesker, noen som slengte seg rundt opp under taket, en mann som gjorde noen utrolig kunster med to "bånd" fra taket, ja, en del mer utrolig imponerende. Dette var gøy! Virket som at gode artister og dansere var noe de prioriterte og det var gøy å se.Noen bilder fra dekk. Det siste står vi inni heisen. Mange badebasseng, et med tak som kunne tas bort. Maaaange boblebad. Det ble faktisk ingen bading på oss. Den siste dagen når vi var på sjøen var det rett og slett mye folk og litt tiltak om jeg kan si det sånn. Hadde vi hatt barn hadde vi nok kjørt på og det hadde ikke vært noe problem, men for oss så var det ikke noe vi følte vi gikk glipp av.


Selv om det ikke var noe soleferie fikk jeg slengt på meg bikinien dagen vi var på sjøen. Deilig utsikt med havet på alle kanter. Alle de andre dagene var vi i ei ny havn og da måtte vi jo oppleve byen. 


Håper ikke dette ble veldig uinteressant, haha. Men tenkte kanskje det kunne være greit å lese for andre som kunne tenke seg en cruiseferie. Vi reiste ut fra Barcelona og var innom Marseille, Genova, Napoli, Palermo og Tunis. Legger ut noen bilder fra de forskjellige byene også. Har tatt maaange bilder og får begrense det en goood del. Bilder av svigerfamilien føler jeg ikke er min business og legge ut her så de får bli til de private familiealbumene. Så da kutter vi bort en god del bilder bare der! hehe

Så har du lest til nå håper jeg du fant noe nyttig!

God onsdagskveld til dere! I overimorgen er det helg!

2 kommentarer:

Janne sa...

Hei hei!
Såååå moro å lese og flotte bilder!
Dette fristet veldig:)
Har aldri vært inne i en slik flott båt - skip før:)
Å ha balkong fra lugaren var det beste:))
Gleder meg til flere bilder!:)
Ha en fin dag videre!
Klem fra Janne

Anonym sa...

Nydelige bilder av deg og TV:) vakre mennesker!

Klem Camilla&Erlend