fredag 11. november 2011

Oppskrift på heklet smetteskjerf

For en stund tilbake strikket jeg et smetteskjerf. Fikk lyst til å hekle et og prøvde meg litt frem. Fikk spørsmål fra ei som ønsket og kjøpe oppskriften. Føler ikke jeg kan selge noe siden jeg aldri har skrevet noe oppskrift før. Har prøvd å lage en og vil veldig gjerne dele den med mine kjære lesere og andre som kommer innom bloggen. Siden jeg ikke er noe kløpper på å forklare har jeg tatt en del bilder underveis for å prøve å illustrere. Håper oppskriften faller i smak og kom gjerne med tilbakemeldinger. 

Hekleoppskrift på "Smetteskjerf"

Jeg har brukt heklenål nr. 4 og garnet Sandnes Alpakka som er utrolig deilig og mykt. Det holder fint med 50 gr. av hver farge.

Begynn med å hekle 17 luftmasker

Hekle fm i 2. maske fra nålen, hekle fastmasker i hver av de neste maskene (16 masker)Snu med 1 luftmaske, hekle fastmasker i hver av de neste maskene (16 masker) 
Gjenta denne raden 15 gangerPå neste rad skal det minskes fra 16 masker til 8 masker. 
Minsk ved å hekle sammen 2 og 2 masker raden ut (8 masker)Snu med 1 luftmaske, hekle fastmasker i fremre maskebue i hver av de neste maskene (8 masker)
Gjenta denne raden 7 gangerLa løkken henge her (om du ikke finner den andre enden av garnnøstet klipper du bare tråden)
Gå tilbake til raden du heklet i fremre maskebue. Nå skal du arbeide i den bakre raden. På bildet under har jeg tatt nålen inn for å vise hvilke masker jeg mener.Snu arbeidet slik at det blir den fremre maskebuen for deg og fest tråden


 Hekle fastmasker raden ut (8 masker)


 Snu med 1 luftmaske og hekle fastmasker raden ut (8 masker)
Gjenta raden 7 ganger og klipp trådenNå skal disse to radene hekles sammen
Ta nålen gjennom alle de fire maskebuene og hekle 2 fastmasker i hver av de 8 maskene (16 masker)
Snu med 1 luftmaske og hekle 16 fastmasker
Gjenta denne raden så mange ganger du ønsker
Jeg heklet 57 raderJeg heklet en kan rundt som jeg fant hos garnstuido. Den var slik *1 fastmaske, 3 luftmasker 1 stav i første luftmaske, hopp over ca 1 cm* gjenta fra * til * og avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på begynnelsen av omgangen. (bildene under er tatt av ett det første skjerfet jeg heklet og har gjort et par små endringer)


Enderesultatet ble slik som dette


Dette skjerfet passer nok til en baby fra 0-3 måneder avhengig av dobbelthake, hehe. Om du ønsker et større skjerf kan du begynne med for eksempel 18, 20 eller 22 luftmasker fortsette med så mange fastmasker. Lengden på den lille og lange delen øker du som du ønsker.

Håper dere liker oppskriften og at den er forståelig. Vi prøver nå i hvert fall. Bare å spørre om det er dårlig forklart. Kjempe gøy om du vil prøve oppskriften, men setter pris på om du ikke selger den videre(om den er så bra, haha) eller et produkt du lager av den. 


Da er det bare for meg å ønske dere en goood helg! Jeg er så klar!


Silje

9 kommentarer:

Vannhull sa...

Ahh, for ett fantastisk søtt skjerf! Jeg tror jeg bare har sett strikkeoppskrifter tidligere og det gikk liksom opp ett lys for meg da jeg så fremgangsmåten din - SELVFØLGELIG gjør man sånn hvis man skal hekle ett smetteskjerf!! hehe.. Nå vet jeg hva jeg skal lage i julegaver :D Tusen takk for inspirasjonen!!

Vanilla sa...

Så gøy!
Tusen takk for enkel oppskrift, denne skal til og med jeg klare å lage. :-)
Gleder meg

dryss - madam Torvestad sa...

Slikt har jeg lyst til å prøve meg på! Jeg er ingen hekledronning, men det er da lov til å prøve seg? Gjør vel ingenting om det blir litt skjevt? (Flere av bildene viser som spørsmålstegn hos meg, altså jeg får dem ikke opp - vet ikke om det er filene det er noe galt eller om maksinen min ikke er i slaget...?)

Tusen takk for peistips! De så veldig fine ut! Og gleder meg til å se resultatet hos dere! Ønsker dere en toppers helg:-)

Anonym sa...

Tusen takk for at du deler oppskrift!
Klem

Andrea Nepstad sa...

Du er så flink! Håper du får en strålende helg!! :)

Villa Drømmeverden sa...

Tusen takk for hilsen hos meg:)

Flink du er! Den som kunne hekle ja...

God helg!
Klem fra Margit

Vannhull sa...

jippi, jeg har laget ett skjerf i kveld :) supert med enkle og fine heklerier!:)
god helg!!

-Mia- sa...

Hei! Så fint skjerf, med søte detaljer! Du er kjempeflink! :-) Kjempefine de flisene fra historiske fliser også, jeg har vært der inne og sett på dem, og kunne godt tenkt meg å flisa gangen om igjen ;-) Meen, vi har visst akkurat pusset den opp, og har et par hundre andre ting å prioritere ;-) Ønsker deg en super søndag! KLEM

Ragnhild sa...

Hurra! Tusen takk for at du er så snill at du lager dette innlegget etter at jeg skrev til deg om at jeg ønsket meg oppskriften! Jeg gleder meg til å lage dette! Takk!!