tirsdag 23. august 2011

Kylling i Chillifløtehimmelen

Min kjære mamma er flink til å komme over gode og samtidig enkle oppskrifter. En av mine store favoritter er kylling, i alle former. Dette er grilla kyllinglår i chilli og fløte. Om du skal slå ekstra på stortromma steker du bacon og legger det på toppen når det er ferdig. Nyyydelig!

De to viktigste ingrediensene er...

Ingrediensene:

3 dl(godt og vel) fløte
1 dl chillisaus
Grilla kylling etter ønske
Bacon om man ønsker
Ris og salat

( I dag tok jeg 2 dl fløte og 1 dl melk i stedet for 3 dl fløte)

Visp lett sammen fløten og chillisausen. Hell det over kyllingen som ligger i en ildfast form. Sett i ovnen og stek i 20 minutter på 225 grader. Stek bacon i pannen og legg på toppen når retten er ferdig.

Vi fikk en del ekstra saus. Vil kanskje tro oppskriften passer til 3-4 personer alt etter hvor mye saus dere spiser. Om dere ønsker en sterkere saus tilsett mer chilli og mindre fløte;) Deilig middag dette...


Server med ris og salat!

Under ser dere vårt nye verandabord! Vi fikk ett innfall på vei til Grimstad og fikk handlet på Plantasjen. Alt for galt å ikke kjøpe nå på salg, selv om vi kanskje ikke får brukt dem så mye mer i år. Verandaen begynner å nærme seg ferdig. Bilder kommer!

Håper dere har hatt en fiiiin uke så langt! Dårlig med blogging her for tiden, men jeg henger nok enda litt fast i sommerferien...

Silje

2 kommentarer:

Bekka sa...

Nam, dette hørtes godt ut! Jeg er også stor fan av enkle, raske og gode matretter :)
Ha en fin kveld! Klem

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Mmm..digg:)

Dette minte meg om min fredagsrett, der basen er creme fraiche og heinz chillisaus!

Jeg surrer løk,paprika og sopp i en wokgryte/dyp stekepanne, og heller deretter creme fraichen i (hele begeret), og sper i chilli til fargen er lakserød. Har så oppi grillet kylling (en hel) som jeg har "nappet" i strimler. Serveres med fersk båndpasta!

"Artig" å høre at det er flere som klør av pussestøv,- de her hjemme bare ler av meg;-) Bare jeg kommer meg rett i dusjen etter endt økt, går det som regel bra, men ille når jeg jobber:-/ Nå er heldigvis pussingen over for denne gang, og jeg har begynt å male:)

Ønsker deg en fortsatt fin uke:)