torsdag 17. november 2011

Jeg tenker kjøkken!

Som jeg skrev i går skulle jeg komme med ett par kjøkkeninnlegg. Har mine perioder hvor jeg tenker på forskjellige rom i vårt fremtidige hus. Vil gjerne dele noen tanker og ideer om kjøkken med dere med noen flott bilder som inspirasjon. Kanskje dere får noen ideer også er det jo greit for meg å kunne gå tilbake her når tiden kommer! 


Bilde: Pinterest

Kjøkkenet blir deilig og stort med et lite skafferi på nesten 6 kvm. Det er flere måter vi kan velge å ha kjøkkeninnredningen og jeg prøver og tenke ordentlig igjennom det så vi ikke går på en "smell". Det er jo vankselig å vite at vi blir 100% fornøyd, men det er jo lov å prøve. 

  
Bilde: Pinterest

Jeg ønsker stor, lang øy med noen sitteplasser, vask under vinduet, ilve komfyr(med induksjon siden Hubby mener at jeg ikke kommer til å klare å holde rent gassblusser) om vi får råd(!), kjøleskap og fryseskap(eventuelt side by side, litt tungvint at de stikker ut 10 cm) ønsker egentlig isbiter og vann integrert i kjøleskap selv om  det kan se tacky ut, ikke nødvendigvis da og det er utrolig praktisk. Men må isåfall tenke over at det kan bråke en del, skuffer er genialt og jeg tror vi bare går for det altså(om det er noe dere sverger til å ha i skap kom gjerne med tips!) skap til kenwooden som vipper den opp? vask på øy, underlimt vask, armatur hvor man kan dra ut tuten ved den store vasken, fint nostalgisk armatur med et grep på øy, vi har mye vinduer og får veldig lite om i det hele tatt noe overskap, kan alikevel egentlig tenke meg å bygge inne viften i skap og plassere en tv inni der.(Så dette på en kjøkkenutstilling en gang) hovedsakelig for at vi ikke får en tv vegg i vegg med kjøkkenet og jeg liker å se nyheter og lignende om morgenen. Dette får vi se på, men huske å legge opp uttak til dette isåfall. Stikkontakt inni "hullet" hvor barstolene  vil stå til bærbare pcer (ikke bra å ha den hengende over fra veggen for en distre person) stikkontakt på siden av øyen hvor det passer seg. Dette ble mange ideer og oppramsing, men dette er "noe" av det jeg tenker om fremtidig kjøkken.


Bilde: Pinterest

Som jeg skrev over har vi en del vinduer og det er tvilsomt om vi får plass til noen overskap. Tror alikevel ikke det skal bli noe problem. Vi får en god del underskap og vi har jo skafferiet. Fant et bilde fra Ikea og her har de brukt skuffene til oppbevaring av glass og tallerkner. Virker som dette har blitt ganske vanlig og at det er en del lønsinger for det. 

  
Bilde: Pinterest

Da jeg satt og tenkte på kjøkkenet, alt ifra hvor kjøleskap, frys, vask, komfyr, øy, sitteplasser. Finner aldri helt ut av det egentlig. Det er jo denne arbeidstrekanten også alle vinduene...Skal nok finne ut av det til slutt. Jeg begynte å tenke gjennom alt vi skulle ha plass til i kjøkkenet og fant ut at det er jo en del. Så jeg skrev ned alt for å se om jeg fikk skviset plass til alt i vår nåværende kjøkkenplan(det forandrer seg raskt) Så om du også planlegger kjøkken og prøver å tenke gjennom skuffe og skapplass så kan du jo plukke ut her hva du egentlig trenger plass til. 

- Bakevarer
- Matvarer
- Bestikk
- Glass
- Kopper
- Skåler
- Tallerkner
- Isskåler
- Boller
- Krydder
- Tupperware
- Kjøkkenmaskin
- Gryter
- Lokk
- Stekepanne
- Bakebrett
- Brød/brødfjøl
- Stekeredskaper
- Bakeredskaper
- Skjærebrett
- Litermål
- Kluter, handkler
- Søppel
- Poser
- Muffinsformer
- Muffinsbrett
- Kakeformer
- Chips/godteri
- Aluminiumsfolie, bakepapir, plastfolie
- Serveringsfat
- Vaffeljern
- Toastjern
- Roteskuff
- Grytekluter
- Gryteunderlag
- Dørslag
- Riskoker
- Ildfaste former

Dette var en del av det jeg kom på uten å nevne hver minste lille ting. Sikkert mange av dere som har flere forskjellig maskiner. Ja, alt skal jo ha sin plass. Har tenkt at ting vi ikke bruker så veldig ofte kan plasseres i skafferiet om det skulle bli trangt om plassen. Tror det er greit å vite litt hvor man ønsker ting. Selv om jeg tror nok det er stor sjans for at man forandrer en del ettersom man har bodd inn kjøkkenet. Men bakesone, stekesone, vaskesone er visst også noe man skal tenke på. Man skal jo ha ett kjøkken i mange år og det er lurt å planlegge det greiest mulig. Jadda, greit skal det nok bli! Syntes det er utrolig gøy å planlegge i hvert fall.


Bilde: Pinterest

På  bildet over ser dere slike skuffer vi ønsker oss. Har skrevet om slike kjøkken før i dette innlegget her.  Har vært usikker på om dette blir for dyrt, men nå har jeg funnet ganske mange som leverer slike kjøkken. Det øker jo sjansen litt for at vi kan finne noe i vår prisklasse. Tenkte jeg skulle lage ett innlegg hvor jeg tipser om disse jeg har funnet om noen andre også ser etter slike kjøkken.

Ha en fin kveld og en veldig god helg i morgen! Det skal bli deilig det!
Silje

2 kommentarer:

Villa Wikan sa...

Veldig mye fint =)
Jeg har sansen for god kjøleskapsplass, men ikke side by side. Vi valgte å kjøpe to integrerte kombiskap. Da har vi to kjøleskap og dobbelt så mange frysebokser. Har også tenkt at vi kan ha litt høyere temperatur i det ene kjøleskapet. Slik at vi kan bruke det til potet, egg og grønnsaker.
Ha en fin helg!

Herman Grans ♥ sa...

Masse lurt og fint her!
Takk for tips :)