onsdag 10. november 2010

Hvordan pusse opp gamle møbler!

Jeg er nok redd for at overskriften til dette innlegget er litt misvisende. Men jeg fikk en kommentar for ei stund siden om noen som savnet litt mer om hvordan man kan pusse opp ting. Gjerne sånn at det ser gammelt ut.

Jeg har faktisk pusset opp veldig få ting. Det eneste jeg kan skryte på meg av oppussing er at jeg har malt et par strøk maling. Jeg har vel egentlig aldri gjort jobben slik den skal gjøres for å si det sånn.

Da jeg for eksempel skulle male den gamle krakken(øverste bildet) tok jeg en telefon til pappa. Samtalen forløp ca slik:

Meg: Pappa, jeg har kjøpt meg en gammel krakk jeg skal male, men trenger jeg å pusse den og sånn?

Pappa: Neeei...du trenger vel egentlig ikke...

Jeg avbryter: Fint! Da maler jeg den bare med en gang!

Deretter tok jeg en rask tur over med kluten, pinte meg gjennom et par malingsstrøk. Stolen under har før fått to strøk med maling og nå to strøk med hvitmaling. Slik har det vel gått med alle tingene jeg har gitt ny farge. Jeg er håpløs!


Derfor må jeg nok bare konkludere med at jeg er den siste som skal gi dere oppussingsråd. Men jeg kan gjerne bidra med informasjon om hvordan dere egentlig skal gjøre det om man har litt mer tålmodighet enn meg. I hvert fall slik jeg har lært det egentlig skal foregå. Du burde tørke av støv, rusk og rask. Gjerne sparke og pusse om det trengs, grunne og male;) Tror ikke jeg skal gi noe særlig flere råd enn dette.

Jeg må jo innrømme at om jeg en gang skal male noe jeg er veldig redd for å ødelegge. Da ville jeg nok gått i dybden litt mer på all den pussinga og grunninga. Men inntil da tar jeg det ganske med ro!

Nå må jeg få ryddet, brettet litt klær, vasket litt klær...Don't wait up!

I morgen tar jeg helg, og da blir det husmorsferie fra fredag! Fin kveld til dere!

3 kommentarer:

Ida Susanne sa...

Hei Søte :)
haha,måtte smile da jeg leste samtalen mellom deg og pappa'n din*ler*
Bra jobba :)
Jeg er selv en utålmodig liten sjel som helst skulle ha gjort ting igår*knis*

Så..Dersom det er ting jeg selv skal ha,og som det ikke er så "nøye" med går jeg som regel rett på malinga..

Men da jeg skulle male skapet etter besteforeldrene mine fulgte jeg den "hellige lista" :
*vaske med salmiakk & grønnsåpe
*Grunne skapet (nå kan man pgså få grunning i den fargen du skal male møblene i,kan være et bra tips dersom du vil "spare" deg for et malingstrøk)
*Male selve møbelet i valgt farge og "kvalitet" (matt,halvblank osv) Det kommer jo an på hvilket uttrykk du er ute etter å skape igjen i møbelet du pusser opp :)

Ha en kjempe fin kveld da vennen

Klem Ida Susanne

Li/Småtingene sa...

Hihi - kjenner meg litt igjen der, altså!
Jeg tenker alltid: "Mååå jeg virkelig vaske med salmiakk og pusse først?"...
Vel, småmøbler er det vel ikke så farlig med ;-)

Ha en flott torsdag!
:-)

Chic - Romantique sa...

Hehe, det er slik jeg pusser opp møbler også! Istedet for sparkling og pussing velger jeg heller å se det sjarmerende ved at møbelet er gammelt og velbrukt ;) Ikke maler jeg flere strøk enn at det akkurat dekker det den skal heller. Til nød kan jeg vaske over den.. Det skal jo se hjemmelaga ut! :)